Здраве и красота

Антицелулитен масажор – 5 най-добри инструмента за премахване на целулит

Антицелулитен масажор

Антицелулитният масажор е един от най-добрите инструменти за премахване на портокаловата кожа и е един от най-удобните и евтини начини за това. Той ти позволява да си направиш масажи против целулит удобно у дома. Разбира се, трябва да сме постоянни. Създаването на рутина с всички добри навици, за които ще научите по-надолу в статията и добавянето на добри масажи с антицелулитен масажор за премахване на целулита гарантира за окончателно избавяне от тази досадна портокалова кожа.

Какво е целулит?

Целулитът е медицинско състояние, при което кожата по повърхността на тялото, най-често в областта на бедрата, корема, гърба и ръцете, изглежда вдлъбната или вълнообразна, поради натрупването на мазнини и токсини под кожата. Целулитът е обикновено по-разпространен при жените, но може да се появи и при мъжете.

Този проблем е свързан с намалената циркулация на кръвта, задържането на течности и мастните клетки под кожата. Целулитът може да бъде класифициран в четири степени, като се различава по трудността на лечение.

Макар че целулитът не е медицински проблем, той може да доведе до неудобства и да намали самочувствието на пострадалите. Лечението на целулита може да включва комбинация от здравословни хранителни навици, упражнения, антицелулитни масажи, козметични процедури и други методи.

какво е целулит

Целулит- как да го премахнем ефективно

Не се заблуждавайте, премахването на целулита за пет дни е практически невъзможна цел, но с време, много упоритост и качествен антицелулитен масажор, можете да постигнете много интересни постижения.

Как да започнем

За да започнете да се борите с целулита, трябва просто да комбинирате добри навици, малко упражнения, кремове и най-важното, добри масажори против целулит.

Въпреки че “портокаловата кожа” засяга повечето хора, има редица фактори, които влияят на нейното появяване и които трябва да имате предвид, ако искате да предотвратите целулита. Обездвиженост, алкохол, тютюн и хранене с наситени мазнини са някои от тях. Стресът също влияе, като освобождава кортизол и увеличава мазните депа.

Как да предотвратите целулита с добри навици

За да намалите и предотвратите ефективно целулита върху кожата, първото, което трябва да направите, е да преразгледате навиците си. Както споменахме по-рано, заседналия начин на живот и лошото хранене са основните причини за появата на портокаловата кожа. По-долу ще ви представим някои добри навици, които можете да интегрирате в своята рутина, за да намалите и най-важното, да предотвратите появата на целулита.

Включете диуретични храни в диетата си. Можете да включите някои плодове и зеленчуци, които помагат за изхвърлянето на течности, като диня, пъпеш, ананас, целина, спаржа. Ограничете количеството сол, за да не подпомагате задържанането на течности в организма. Прекаленото консумиране на сол може да насъбере излишни течности в тялото, което може да допринесе за увеличаването на появата на целулит. Затова е препоръчително да ограничите консумацията на сол и да използвате други подправки, които могат да придадат вкус на храната ви. Пийте повече вода.

Използвай кремове и етерични масла, които подпомагат циркулацията, като кедрово масло, мента, витамини и други фирминг агенти.

Възприеми тренировките сериозно. Някои експерти твърдят, че ще бъде достатъчно да ходиш бързо поне половин час всеки ден. Освен това, те препоръчват да комбинираш упражнения за сила с кардио.

Направи си често масажи в зоните, където имаш най-много целулит, които обикновено са на краката, задните части, ръцете и корема. Ако искаш да направиш масажи, които наистина да помагат, ви препоръчваме най-добрите масажори против целулит.

5 антицелулитни масажора, които ще ви изненадат с резултатите си

Препоръчаме 5 антицелулитни масажера , всеки с различна техника, които ще ти помогнат за твоята цел:

  • Антицелулитен електрически масажор- този тип масажор използва кръгови движения, за да помогне на кръвта да циркулира и да разгради целулита.
  • Антицелулитен масажор с вакуум- използва силата на вакуум, за да стимулира кръвообращението и да разгради целулита.
  • Антицелулитен масажор с инфрачервена светлина – този тип масажор използва инфрачервена светлина, за да стимулира кръвообращението и да разгради целулита.
  • Смукателен и загряващ антицелулитен масажор- вакуумна терапия с топлинен ефект за насърчаване на по-добър резултат.
  • Ултразвуков антицелулитен масажор- този тип масажор използва ултразвукови вълни, за да стимулира кръвообращението и да разгради целулита.
КЪМ НАЧАЛНАТА СТРАНИЦА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *